Workshops

Het opstellen van een toneeltekst is vaak net even anders dan het schrijven van een roman. Waar woorden bij de één worden gevangen tussen de kaft, brengt de ander ze liever tot leven op een podium. En toch is het literaire genre vaak direct te koppelen aan theater en sluiten ook de schrijvers elkaar niet buiten; verhalen zijn er om verteld te worden!

Om te leren hoe de toneelschrijver een scène opbouwt en hoe monologen en dialogen de basis van een gesprek met het publiek kunnen vormen, ontwikkelt De Tekstsmederij workshops. Zo brengen we het ambacht van toneelschrijven bij een nieuwe generatie schrijvers onder de aandacht. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent en wachten daarin niet af, we komen naar je toe!

De workshop 
In samenwerking met verscheidene (culturele) partners zijn deze workshops ontwikkeld als ‘drietrapsraket‘. Dit betekent dat deelnemers ter inspiratie eerst samen met de docent een tekstvoorstelling, die ze vervolgens nabespreken. Daarna volgen er twee workshops (beide 1,5 uur), die verder ingaan op de basis van het toneelschrijven: Wat maakt een tekst theatraal? En welke verhalen willen we nou eigenlijk vertellen? 

Aanmelden
Ervaring is niet belangrijk, iedereen die zin heeft om zich samen met De Tekstsmederij te wagen aan een eigen geschreven toneeltekst, is van harte welkom!

Binnenkort worden de nieuwe data en locaties bekend gemaakt, houd deze pagina en onze social media in de gaten voor meer actuele informatie.