Word In Progress we sluiten het jaar af!


De Tekstsmederij

Word In Progress zet taalkunst in het licht. Alle smeders tonen hun ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ontmoet een nieuwe generatie makers, maak kennis met de kern van hun woorden, tref rake zinnen en proef de taalkunst van nu. In samenwerking met acteurs en regisseurs sluit de Tekstsmederij het jaar feestelijk af op donderdag 3 december in de Stipproducties Studio en op vrijdag 18 en zaterdag 19 december  in het NDSM Theater !

Hoewel dit jaar een bizarre wending kreeg en we elkaar al veel te lang niet live gezien hebben, zijn onze smeders te allen tijden doorgegaan met creëren. We zijn ontzettend trots om te kunnen melden dat maar liefst zes schrijvers en regisseurs vlak voor de feestdagen nieuwe teksten zullen presenteren. Op donderdag 3 december trapt Julia Akkermans af in de Stip Producties Studio en in het weekend van vrijdag 18 en zaterdag 19 december volgen de andere smeders.

Omdat we ons moeten houden aan de maatregelen vanuit het RIVM is er maar beperkt plaats in het theater. We raden je dan ook aan om jezelf snel van een stoel te verzekeren. Ticketverkoop via onderstaande links:

Julia Akkermans
Donderdag 3 december
19:30 uur
Stip producties Studio
Kosten: 10 euro
Klik hier om aan te melden, betaallink volgt per mail.

Marthe & Sanne | Loek & Daan
Vrijdag 18 december
19:30 uur
NDSM Theater
Kosten: 12,50 euro | 10 euro

Klik hier om je tickets te kopen

Julia (inleiding via audio) | Nedra
Zaterdag 19 december 
14:00 uur
NDSM Theater
Kosten: 12,50 euro | 10 euro

Klik hier om je tickets te kopen


Fotografie: Anne van Zantwijk


Over de smeders:

Loek de Bakker: Loek de Bakker (1992) studeerde af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met een eigenzinnige versie van Ibsens Hadda Gabler. Terugkerend thema in zijn voorstellingen is de vraag hoe je wordt wie je bent, welke invloed de ander hierop heeft en hoe je jezelf handhaaft in een complexe wereld.

Daan Borrel: Daan Borrel (1990) studeerde Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en is schrijver en freelance journalist. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en ELLE over seksualiteit, intimiteit en het lichaam. Na Soms is liefde dit verscheen onlangs haar tweede roman Jaar van het nieuwe verhaal, en in samenwerking met Milou Deelen het boek Krabben.

Marthe van Bronkhorst: Marthe van Bronkhorst (1993) is schrijfster, theatermaakster en dichter. Ze studeerde aan de VU en Harvard-universiteit af op de psychologie van slaap en dromen. Het droomachtige duikt ook vaak op in haar verhalen.

Sanne Smits: Sanne Smits (1994) studeerde af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Sanne is een regisseur met een groot gevoel voor beeld en muzikaliteit. In haar voorstellingen toont ze dat wat grimmig, donker of ongewenst is in zijn volle glorie en voert het tot in het absurde door. Door zware onderwerpen te combineren met humor en kitscherigheid, roept ze een sfeer van vervreemding en ongemak op.

Julia Akkermans: Julia Akkermans (1991) is actrice en studeerde af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien speelde ze bij verschillende gezelschappen. Vorig jaar won ze een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol in Niemand in de stad van Michiel van Erp. Bij de Tekstsmederij zet ze haar eerste stappen in het schrijven voor toneel.

Nedra Arsenovic-Kenzari: Nedra Arsenovic-Kenzari (1979) studeerde af als Bachelor in Social Work aan de Hogeschool in Rotterdam. Momenteel is zij werkzaam als campaiger voor een NGO en houdt zij zich dagelijks bezig met fondsenwerving, marketing en communicatie. Schrijven is een nieuwe liefde in haar leven. Een manier om o.a. haar gedachten en ervaringen over het leven tussen twee culturen op papier te zetten.