Thuiskomst, met Lot Vekemans…


De Tekstsmederij

Hoewel het stil is vanuit onze kant, wordt er wel degelijk gesmeden. Onze schrijvers en regisseurs duiken de komende periode voorzichtig weer met elkaar de studio in om de draad op te pakken en hun teksten toch in de vorm van een theatrale lezing te gieten. Een presentatie voor een groter publiek zit er voorlopig nog niet in, maar we doen wat we kunnen en wat goed voelt voor alle partijen.

Om jou thuis ook op te kunnen blijven voeden met taalkunst en je hopelijk warm te maken voor een comeback, presenteren we hieronder alvast de nieuwste podcast met Marijke Schaap en Lot Vekemans  als gasten én de complete estafette tekst. Dat die bijzondere samenwerking nu nog in de koelkast staat, voelt heel stom. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat er snel een moment komt waarom de woorden je weer om de oren zullen vliegen en we elkaar mogen ontmoeten in het theater! Veel lees en luisterplezier.

Lot Vekemans
Lot Vekemans sloot de estafettetekst in november van 2020 af. In de podcast met theatermaakster en presentatrice Yahmani Blackman, vertelt ze er alles over en blijkt dat ook zij, als misschien wel de meest getrainde theaterschrijver van Nederland, gedurende dit project voor verschillenden uitdagingen kwam te staan..

Lot studeerde Sociale Geografie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Haar levenslange passie voor schrijven en theater vonden pas na die studie een logische verbinding op de Schrijversvakschool ‘t Colofon in Amsterdam, waar ze afstudeerde als dramaschrijfster. In de beginjaren  combineerde Lot het theaterschrijven met journalistiek werk voor onder meer Toneel Theatraal, het Theatertijdschrift, het TIN en de Theatermaker. Sinds 1999 wijdt zij zich vrijwel fulltime aan het toneelschrijven. Ze schreef voor jeugd, jongeren en volwassenen en haar werk is opgevoerd in klaslokalen, op locatie, festivals, kleine zaal, middenzaal en grote zaal, zowel in Nederland als inmiddels in ruim dertig andere landen.

.      Thuiskomst_Estafettetekst 2020_De Tekstsmederij