Samenwerking

Regisseur Pieter van Nieuwenhuyze
Schrijver Maarten Hopman

Over de smeders

Pieter van Nieuwenhuyze

Pieter Van Nieuwenhuyze behaalde zijn Master Dramatische Kunst (optie Musical) aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij speelde mee in ‘Chaplin’, ‘Soldaat van Oranje’, ‘War Horse’, ‘Les Misérables’, ‘Miss Saigon’, ‘West Side Story’, ‘Elisabeth’, ‘Dans der Vampieren’, ‘Oliver!’, ‘Beautiful Thing’, ‘Bzzap’, ‘Een leven zonder jou’ en ‘De witte roos’. Zelf schreef hij ‘Pak mij eens stevig vast’ en ‘Het verrassingsfeest voor Leon De Vetter’. Twee solovoorstellingen die hij zelf vertolkte. Onder leiding van Herman Van Veen is hij momenteel betrokken bij diverse voorstellingen van het muziektheatergezelschap Harlekijn. Als Hank Hudson is hij te zien in de Amerikaanse film ‘The Curiosity of Chance’. In Singapore werkte hij als regieassistent van Lulu Aertgeerts mee aan de theaterversie van ‘Peter Pan, The Never Ending Story’.

Maarten Hopman

Maarten Hopman is afgestudeerd als muziektheater maker, performer en docent. Tijdens zijn opleiding volgde hij een minor bij de opleiding Creative Writing van ArtEZ. In juni 2016 studeerde hij af met mijn eigen voorstelling Borderland gecoacht door regisseur Jos Thie, bij wie hij ook regie-assistentie deed tijdens de montage van de voorstelling Adem in, Adem uit van Jochem Myjer. Na zijn Bachelor volgde hij nog ¾ jaar de Master muziektheater waarin hij o.a. een aantal weken aan de ZHDK in Zürich studeerde en schrijflessen volgde bij Don Duyns. Na zijn Master speelde hij bij Opera Zuid in de Opera ‘Il Barbiere di Siviglia’ onder regie van Geert Lageveen en Leopold Witte. Daarnaast is hij leadzanger van de coverband Blazing Harrows.

Zij worden gecoacht door

Simon Weeda Zie alle coaches

Waar ze aan smeden

DE TEKSTEN VOOR DIT JAAR ZIJN NOG IN ONTWIKKELING!

Bekijk hun updates

14 september 2017

We zijn gekoppeld! De een regisseur, de ander schrijver. De een met een musical achtergrond, de ander met een muziektheater achtergrond. De een Belg, de ander Nederlander, maar allebei een fascinatie voor actuele maatschappelijke dilemma's. We kunnen niet wachten om te gaan onderzoeken. In welke vorm? Nog geen idee. Met of zonder muziek? Nog geen idee. Het enige dat zeker is, is dat er een vuurtje is aangewakkerd. The future is bright!

8 september 2017

Pieter’s inspiratie over de kick off

We willen allemaal zo graag / We weten heel goed hoe we willen reageren / Op elkaar / We willen samen werken In harmonie / Met wederzijds respect / Maar misschien weten we pas of dat lukt / Wanneer het om ons eigen kindje gaat Ik ben nu al benieuwd / Hoe het er uit zal zien / Hoe het zal klinken / Maar first things first / Eerst een partner vinden.