Samenwerking

Regisseur Pieter van Nieuwenhuyze
Schrijver Maarten Hopman

Over de smeders

Pieter van Nieuwenhuyze

Pieter Van Nieuwenhuyze behaalde zijn Master Dramatische Kunst (optie Musical) aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij speelde mee in ‘Chaplin’, ‘Soldaat van Oranje’, ‘War Horse’, ‘Les Misérables’, ‘Miss Saigon’, ‘West Side Story’, ‘Elisabeth’, ‘Dans der Vampieren’, ‘Oliver!’, ‘Beautiful Thing’, ‘Bzzap’, ‘Een leven zonder jou’ en ‘De witte roos’. Zelf schreef hij ‘Pak mij eens stevig vast’ en ‘Het verrassingsfeest voor Leon De Vetter’. Twee solovoorstellingen die hij zelf vertolkte. Onder leiding van Herman Van Veen is hij momenteel betrokken bij diverse voorstellingen van het muziektheatergezelschap Harlekijn. Als Hank Hudson is hij te zien in de Amerikaanse film ‘The Curiosity of Chance’. In Singapore werkte hij als regieassistent van Lulu Aertgeerts mee aan de theaterversie van ‘Peter Pan, The Never Ending Story’.

Maarten Hopman

Maarten Hopman is afgestudeerd als muziektheater maker, performer en docent. Tijdens zijn opleiding volgde hij een minor bij de opleiding Creative Writing van ArtEZ. In juni 2016 studeerde hij af met zijn eigen voorstelling 'Borderland', gecoacht door regisseur Jos Thie, bij wie hij ook regie-assistentie deed tijdens de montage van de voorstelling Adem in, Adem uit van Jochem Myjer. Na zijn Bachelor volgde hij nog ¾ jaar de Master muziektheater waarin hij o.a. een aantal weken aan de ZHDK in Zürich studeerde en schrijflessen volgde bij Don Duyns. Na zijn Master speelde hij bij Opera Zuid in de Opera ‘Il Barbiere di Siviglia’ onder regie van Geert Lageveen en Leopold Witte. Daarnaast is hij leadzanger van de coverband Blazing Harrows.

Zij worden gecoacht door

Simon Weeda Zie alle coaches

Waar ze aan smeden

DE TEKSTEN VOOR DIT JAAR ZIJN NOG IN ONTWIKKELING!

Bekijk hun updates

19 oktober 2017

Dag 36: The day after

Wat was het te gek om onze teksten gelezen te horen en te zien worden door de fantastische acteurs David Lucieer en David van Uuden. Het publiek reageerde met veel uiteenlopende reacties op de thematiek en dat gaf ons ontzettend veel handvaten om op door te gaan. Ook dramaturg Robbert van Heuven gaf hele fijne opbouwende feedback, en gaf gelijk als tip 2 enorme pillen om onze tanden eens in te zetten. 'Hillbilly Elligy' en 'Angry white men'. We hebben ontzettend veel zin om snel door te gaan want de actualiteit zit ons op de hielen. De thematiek leeft! Onze zuurstofflessen zijn weer gevuld, en nu duiken, de diepte in! Foto: Rijk Versluijs.
14 oktober 2017

Dag 33: De Nabeschouwing

Praat vanavond na de wedstrijd Ajax-Sparta live in Amsterdam mee met onze nabeschouwing!

Wij gaan het ook hebben over ons proces, de voorbereiding, tackelen, scoren en buiten spel (durven) staan.

20.30 Theater Bellevue!
9 oktober 2017

Dag 28: Onderzoeksidioom.

  • Zou d'r doen - term om aan te geven dat de reaguurder met de betreffende persoon (die zo goed als altijd vrouw is) seks zou willen hebben.
  • Zou d'r doen - term om aan te geven dat de reaguurder met de betreffende persoon (die zo goed als altijd vrouw is) seks zou willen hebben.
  • Gekkie - een algemene term voor mensen die zich naar de mening van de reaguurder vreemd gedragen. Bijvoorbeeld "kunstgekkies"
  • Lichtgetintiër - iemand met een licht getinte huidskleur. Men doelt hiermee in het algemeen op moslims van Arabische of Noord-Afrikaanse afkomst.
  • Fap, fappen, *fap fap fap* - masturberen.
  • Stoppen met roken/gestopt zijn met roken - overleden zijn.