Samenwerking

Regisseur Lisa Giezen
Toneelschrijver Jade Olieberg

Over de smeders

Lisa Giezen

Lisa Giezen is in 2016 afgestudeerd aan de opleiding Theaterdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Hier is zij opgeleid tot zowel docent als theatermaker werkende met de meest uiteenlopende doelgroepen. Sindsdien werkt zij veel als freelance theatermaker/docent bij verschillende gezelschappen, zoals het NNT, NTjong en Theater Rotterdam. Daarnaast maakte Lisa o.a. voorstellingen voor Theater na de Dam, het ZID-theater en heeft zij het afgelopen jaar een voorstelling mogen maken in Yogyakarta, Indonesïe. Ze maakt beeldend, fysiek, donker en vervreemdend theater met een grote liefde voor poëzie en tragiek.

Jade Olieberg

Jade Olieberg studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Zij heeft al ruime ervaring met theater, film en televisie. Enkele voorbeelden van haar rollen: Niemand in de stad, (Rosanne van Nierop), Michiel van Erp (i.p.), Geel/Zwart Rotterdam, (Emma), Esmée Jacobs, Blauwe maandag (Lo), Thom Lunshof, Tuintje in mijn hart, (Aponi), Marc Waltman, Familie Van Nielie, (Pam), Josee Hussaarts (Kwatta) (i.p.) Penoza, (Sarah), Max Porcelijn, Michiel van Jaarsveld (i.p.) De wachtkamer, Simone v Dusseldorp (i.p.)

Zij worden gecoacht door

Simon Weeda Zie alle coaches

Waar ze aan smeden

DE TEKSTEN VOOR DIT JAAR ZIJN NOG IN ONTWIKKELING!

Bekijk hun updates

13 september 2017

Medea of Tommy Cash?

Het smeden is begonnen! Vandaag, met een kom tomatensoep, hebben we onze eerste zet gedaan als vers koppel tot het schrijven van een theatertekst. Een eerste brainstorm, een 'Hé moet je deze clip eens zien' en 'Oh, maar dan moet je echt dit stuk lezen'. We zijn allebei een jaar geleden afgestudeerd van de Amsterdamse Theaterschool, Jade van de Toneelschool en Kleinkunstacademie en Lisa van de Theaterdocent opleiding. Voorheen bekend van de wandelgangen, nu fantaserend en bevlogen pratend over elkaars fascinaties, vragen en zoektochten. Moby Dick, Medea, Tommy Cash en de Hertogin van Alba zijn de revue gepasseerd, maar waar deze figuren ons gaan brengen moeten we nog zien. We houden je op de hoogte!