Samenwerking

Regisseur Marijn Graven
Schrijver Sytske van Koeveringe

Over de smeders

Marijn Graven

Marijn Graven (1984) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij de regie ligt. In haar werk is ze steeds op zoek naar hoe ze haar eigen realiteit en die van de specifieke acteurs die ze kiest, kan koppelen aan toneelrepertoire (zoals Dantons Dood, A Streetcar Named Desire en Lulu) of wereldliteratuur (Hermann Broch, Faust en Heinrich von Kleist), theatraliteit en spiritualiteit. Want ook yoga, meditatie en ecstatic dance nemen een grote rol in, in haar leven en werk. Voor haar passen al deze bronnen als vanzelfsprekend bij haar werk in het theater. Omdat ze via verschillende vormen zoekt naar collectieve verbinding en het voeden en zuiveren van lichaam (hart) en geest (hoofd).

Sytske van Koeveringe

Sytske van Koeveringe schrijft. Haar debuutroman Het is maandag vandaag is afgelopen mei verschenen bij De Bezige Bij. In 2014 is ze afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld academie richting beeld en taal. Haar werk is o.a. te zien op de Gids, Hardhoofd, MisterMotley, Das Magazin. Ook zat ze bij de eerste lichting van Slow Writing Lab van het Letterenfonds. Verder heeft ze nul ervaring met 'echte' toneeldingen, behalve dan dat ze wel eens een stuk bezoekt of graag toneel leest. Maar wat niet is kan nog komen, zo denkt ze dan ook wel weer.

Zij worden gecoacht door

Martine Manten Zie alle coaches

Waar ze aan smeden

DE TEKSTEN VOOR DIT JAAR ZIJN NOG IN ONTWIKKELING!

Bekijk hun updates

17 september 2017

Dag 3:

Mail van de tekstsmederij: Beste Marijn en Sytske, Gefeliciteerd, bij dezen zijn jullie een koppel! Jullie coach in deze fase is Martine Manten. Wij gaan jullie z.s.m. in contact met haar brengen. Tot woensdag en smeed ze! (Foto: Edward Krasiński + (klein weetje) In 1968 introduceerde Krasiński in zijn werk blauw plakband, een eenvoudig kant-en-klaar materiaal, waarmee hij ruimtes en objecten met elkaar verbond). Verbinden: aaneenschakelen, aaneensluiten, aaneenvoegen, aanhechten, aansluiten, associëren, binden, breien, bundelen, combineren, conjugeren, engageren, hechten, koppelen, lassen, liëren, paren, samenbinden, samenbundelen, samenvatten, samenvoegen, schakelen, vasthechten, vastmaken, vastzetten, verenen, verenigen, voegen... Serieus? Ga je nou alle definities en/of synoniemen hier neer zetten? Oke klaar.

16 september 2017

Dag 1

'Wat zijn de vooroordelen van werken met een schrijver? En wat zijn de vooroordelen van werken met een regisseur?' Vooroordeel: - Mening die je hebt over een zaak of een persoon die je niet goed kent. - Een mening die berust op een niet bewezen andere mening vb: dat vrouwen niet geschikt zijn voor het leger is een vooroordeel. - een oordeel dat voorafgaat aan de feitelijke waarneming. Vooroordelen berusten meestal op een gebrek aan kennis. Daarnaast spelen emoties een belangrijke rol. Hierdoor is het niet eenvoudig om vooroordelen te veranderen. - Ongegronde mening. - Een mening over iemand hebben zonder dat je de feiten kent - Hoofdbezigheid - Mening vooraf - Prejudicie - Prejugé - Verstrooidheid - Vooringenomen mening - Vooringenomenheid (Foto: Henri van Loon- Sluimer)