Samenwerking

regisseur Loek de Bakker
Schrijver Ashley Boom

Over de smeders

Loek de Bakker

Loek de Bakker (1992) studeerde in 2016 af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met een eigenzinnige versie van Ibsens Hedda Gabler. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool (Lulu, regie: Marcus Azzini) en het Nationale Toneel/NTjong (The summer of ’96, regie: Casper Vandeputte). Sinds 2017 is hij als maker verbonden aan Toneelschuur Producties en Zaal 3 van Het Nationale Theater, waar hij de paradevoorstelling THE VERY TIRED GIRL maakte. In zijn voorstellingen zoomt Loek in op menselijk gedrag in al haar absurdisme en extremiteit. Hiervoor creëert hij werelden met een herkenbare, heldere esthetiek. Terugkerend thema is de mens die zich, bewust van ‘de ander’, krampachtig vastklampt aan een pose.

Ashley Boom

Ashley Boom (Spijkenisse, 21 oktober 1992) studeerde in 2015 af aan De Acteerschool Rotterdam onder leiding van Ilay den Boer. In haar laatste jaar volgde ze een individueel afstudeertraject als schrijver, begeleid door Rob de Graaf. Sindsdien werkt ze als maker, dramaturg en tekstschrijver, en zit in de organisatie van meerdere kunstenaarsplatforms in Rotterdam. Voorstellingen van haar hand stonden op o.a. Café Theater Festival en De Parade. Ashley schrijft non-fictie en theater, en onderzoekt hoe ze daar mengvormen tussen kan maken. Welke vorm de teksten ook krijgen, ze draaien altijd om het ontleden van een absurde logica achter ogenschijnlijk vanzelfsprekende situaties en menselijke gedragingen. (foto: Salih Kilic)

Zij worden gecoacht door

Martine Manten Zie alle coaches

Waar ze aan smeden

DE TEKSTEN VOOR DIT JAAR ZIJN NOG IN ONTWIKKELING!

Bekijk hun updates

18 september 2017

Ondertussen in Rotterdam

“Kun jij even een foto van me maken terwijl ik aan het schrijven ben? Het moet met jouw telefoon, de mijne maakt geen goede foto’s. Mijn eten van tafel halen? Ik zit toch te eten nu? Als jij het zegt. Zit ik te ver voorovergebogen? Ik zal wel even iets typen, dat ziet er geloofwaardiger uit. Ja, gelukt? Mailen is misschien makkelijker. Dankjewel.”

11 september 2017

De start

Is de wereld te begrijpen? Moeten we daartoe een poging doen? Is er behoefte aan een nieuwe Romeo & Julia? Hoe belangrijk is een regie-aanwijzing? Zegt een beeld meer dan duizend woorden? Of zeggen de Engelsen het beter met hun 'images speak louder than words? De Tekstsmederij is van start en we leren elkaar snel kennen. Op naar een spannende samenwerking!