Samenwerking

Regisseur Lisa Giezen
Toneelschrijver Jade Olieberg

Over de smeders

Lisa Giezen

Lisa Giezen is in 2016 afgestudeerd als theatermaker en -docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Haar afstudeervoorstelling speelde in De Vondelbunker, een anarchistische schuilkelder midden in het Vondelpark. Haar werk kenmerkt zich door een grote fascinatie voor het lelijke, vreemde en onaffe wat zich vertaald naar fysiek en beeldend theater. Als theatermaker -docent werkt zij voor verschillende gezelschappen, waaronder Theater Rotterdam, NT jong en Stadsschouwburg Haarlem. Daarnaast heeft ze voorstellingen gemaakt voor Theater na de Dam, in Yogyakarta, Indonesië en geeft ze ook les op het verschillende jeugdtheaterscholen.

Jade Olieberg

Jade Olieberg studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Zij heeft al ruime ervaring met theater, film en televisie. Enkele voorbeelden van haar rollen: Niemand in de stad, (Rosanne van Nierop), Michiel van Erp (i.p.), Geel/Zwart Rotterdam, (Emma), Esmée Jacobs, Blauwe maandag (Lo), Thom Lunshof, Tuintje in mijn hart, (Aponi), Marc Waltman, Familie Van Nielie, (Pam), Josee Hussaarts (Kwatta) (i.p.) Penoza, (Sarah), Max Porcelijn, Michiel van Jaarsveld (i.p.) De wachtkamer, Simone v Dusseldorp (i.p.)

Zij worden gecoacht door

Daniel van Klaveren Zie alle coaches

Waar ze aan smeden

Voodoo child (werktitel) Jade en Lisa Naar het stuk

Thema

Een grootse poging tot het vormgeven van een eigen werkelijkheid. Tekst: Jade Olieberg Regie: Lisa Giezen Omslagfoto: kunstwerk 'Power Generator'(2014) van Folkert de Jong.

Status

In ontwikkeling!

Bekijk hun updates