Programma’s

De Tekstsmederij biedt ook diverse programma’s aan op locatie, zoals Toneelleesclubs, Live Toneelschrijven en schrijfworkshops.

De Toneelleesclub
Sinds een aantal jaar organiseren en faciliteren we bijzondere
‘Toneelleesclubs’. Tijdens deze avonden kiest een theaterprofessional een te lezen tekst uit en bespreekt deze met een groepje geïnteresseerden. Zo koos actrice Romana Vrede onlangs de gloednieuwe ‘Onze Straat’ van Nathan Vecht om te analyseren. Ook in 2019 zullen er een aantal clubs georganiseerd wordt. Houd de agenda in de gaten voor de meest actuele informatie.

Als eerste op de hoogte van de nieuwe data, gasten en te bespreken toneelteksten? Meld je aan als Toneelclublid en ontvang voortaan een persoonlijke uitnodiging.


Live Toneelschrijven
Het Live Toneelschrijven herschrijft ieder evenement tot een theatrale scene, waarbij de bezoeker de hoofdpersoon is en het evenement de plaats van handeling. De ingrediënten: een of meerdere schrijver(s), een beamer en een boel inspiratie.

Iedereen fantaseert weleens; waar zouden die dames in de hoek over staan te babbelen? En wat denkt de barman eigenlijk, als hij zich onbespied waant? Met Live Toneelschrijven leveren wij een schrijver die – geïnspireerd op de bestaande situatie – een dialoog of monoloog schrijft. De teksten worden live gecreëerd, zijn direct voor de bezoeker te lezen doordat deze gebeamd worden op een projectiescherm in de ruimte. Het programma kan op allerlei gelegenheden worden ingezet; van congres, tot symposium, van feestelijke aangelegenheid tot culturele samenkomst, groot of klein, – zo lang als er maar bezoekers zijn. 

Vraag naar de mogelijkheden via: info@detekstsmederij.nl