INSPIRATIEWEEKEND TAALKUNSTENAARS GEZOCHT!


De Tekstsmederij

Wil jij je ontwikkelen als “Taalkunstenaar” van nieuw toneelwerk?
Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou! Meld je nu aan voor een weekend vol workshops, masterclasses en inspirerende sessies van 22 t/m 24 november in Amsterdam. Met lessen van ondermeer Jenny Mijnhijmer, Willibrord Keesen en Tjeerd Bischoff!

In de wereld van De Tekstsmederij draait het om vers gesmede Nederlandstalige toneelteksten. Om poëtische, rauwe, maatschappelijke vergezichten, grote en universele tragedies, vlijmscherpe komedies, naast persoonlijke verhalen. Om het zichtbaar maken van nieuw talent. Om het smeden van samenwerkingsverbanden tussen nieuwe generaties schrijvers en makers!

Als een spin in het web koppelen wij de schrijvers aan makers en vice versa. We wijzen jullie op elkaars krachten, zien nieuwe kansen, mogelijkheden en ontsluiten de expertise die reeds in het veld besloten ligt voor de nieuwe generatie. Zo zijn wij het vliegwiel voor nieuwe producties. Ondertussen bieden we jou een veilige haven om artistieke signatuur, ambacht en zakelijke inzichten te ontwikkelen en te toetsen. Bij De Tekstsmederij word je gestimuleerd om kunstenaarschap te verdiepen.

HET INSPIRATIEWEEKEND
Om jou als ontwikkelend taalkunstenaar te kunnen ontmoeten, nodigt de Tekstsmederij je met deze Open Call uit voor Het Inspiratieweekend. Dit is de plek waar we elkaar leren kennen. Drie dagen lang volg jij workshops en colleges van professionals uit het vak, is er ruimte voor vragen en krijg je bovenal volop de kans om artistieke plannen te smeden; hier tref jij misschien wel die collega voor het leven! Het inspiratieweekend is voor iedereen die aan het begin van zijn of haar professionele carrière staat toegankelijk; voor makers in de breedste zin van het woord, wel letten wij op jouw affiniteit met schrijven en (theater)taal. 

WACHT NIET LANGER, MELD JE NU AAN!
Dat kun je doen door vóór vrijdag 8 november a.s. 23:59 uur onderstaand formulier in te vullen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Data: vrijdag 22 t/m zondag 24 november
Locatie: Dijktheater, Da Costakade 160, Amsterdam
Lestijden: vrijdag 10:00 – 17:00 uur en 20:30 – 22:30 uur (bezoek voorstelling Seks(en) Mugmetdegoudentand Theater Bellevue)
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur, Zondag 10:00 – 17:00 uur

Kosten deelname: € 100,00 (incl. Ticket voorstelling)*

*Zodra je geselecteerd wordt om mee te doen ontvang je meer informatie over het programma en betaling. Mochten de deelnemerskosten een probleem voor je opleveren, neem dan even contact op met marijke@detekstsmederij.nl om de mogelijkheden te bespreken!

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN