Ondertussen met Zen


De Tekstsmederij

Terwijl de inschrijvingen voor een nieuw traject per 1 maart weer starten, gaan onze smeders verder met de ontwikkeling van hun kersverse toneelteksten. Op 4 en 5 juni kun je alle koppels live ontmoeten. Zen is regisseur en samen met Michiel werkt hij aan het stuk 'Legio' (werktitel). We stelden hem een aantal vragen:

  • Hoe kijk je terug op het traject tot nu toe?

Positief. We hebben bijeenkomsten waar je kan spreken met mensen in hetzelfde schuitje en vooral de tekstlezing met acteurs was een goede stap in het proces. Het is ook tof om samen met een schrijver samen te werken en samen aan een tekst te werken.

  • Wat heeft jou het meest geïnspireerd?

De lezing met acteurs, je moet binnen één dag de spelingangen doornemen, dingen uitproberen, afschieten en je krijgt veel input van de acteurs zelf. Vooral het horen van de tekst door de mond van een ander, het te zien gaan leven, was erg nuttig.

  • Wat was de grootste uitdaging van het traject?

Dat het een lang traject is, je knalt niet even snel een tekst eruit met een schrijver. Maar je gaat stapje voor stapje aan het werk. Daarin moet je dus blijven openstaan, omdat je zoveel ruimte hebt in het project.

  • Wat heb je (over jezelf) geleerd?

Dat er vele manieren zijn om tot een tekst en tot een kern te komen. En dat een paar verschillende methoden proberen tegennatuurlijk kunnen voelen, maar wel iets opleveren.

Interesse om als schrijver of regisseur deel te nemen aan het traject van De Tekstsmederij? Lees hier verder.