Een afscheidsfeestje met polonaise op het Theaterfestival


De Tekstsmederij

Het was even stil, maar vandaag zijn we terug om een feestje aan te kondigen! Waar we de Smederstrajecten nog in petit comité moesten afsluiten, krijgen we nu eindelijk weer een kans om elkaar in wat groteren getale live te mogen ontmoeten en wel op het Nederlands Theaterfestival. Met trots presenteren wij daar alsnog, precies zoals we dat in december 2020  hoopten te doen, De Thuiskomst. Een bijzondere estafettetekst die gedurende de pandemie geschreven werd door taalkunstenaars Jibbe Willems, Mohamed Aadroun, Rosita Dameri, Nedra Arsenovic Kenzari, Maarten van Hinte, Esther Duysker en Lot Vekemans.
Na afloop van het schrijfproces werd onze wens gevoed om het onderzoek voort te zetten en op de vloer de speelbaarheid en eigenheid te onderzoeken. Regisseur Timothy de Gilde werkte vier dagen aan de tekst, samen met acteurs Yorick Zwart, Quiah Silue, Laura Bakker, Charlie Chan Dagelet, Ortál Vriend, Michiel Nooter, Bart Rijnink en muzikant Wessel Schrik. In rap tempo ontstond er een verrassend energiek hoorspel, waarin de veelzijdigheid van de tekst tot z’n recht komt. En nu is het tijd om dit alles met jou te delen. We nodigen je dan ook van harte uit op:

Datum: vrijdag 3 september
Tijd: 13:00 - 14:30 uur
Locatie: ITA, Nieuwe Foyer 
Ticketprijs: 7,50 euro (inclusief een glas prosecco na afloop)

>> KLIK HIER VOOR TICKETS

En over FOMO (fear of missing out) gesproken... dit is voorlopig ons laatste evenement. De Tekstsmederij sluit vanaf september met weemoed, met opgeheven hoofd en met een open vizier op de toekomst haar deuren. We wensen je voor nu een hele mooie zomer en hopen je in september te mogen ontmoeten in het theater!

Liefs,

Team Tekstsmederij