De Tekstsmederij in Groningen!


De Tekstsmederij

Waar we onze oorsprong kennen in Amsterdam, waren er al eerder samenwerkingen met de taalkunst-scene in Groningen. Begin dit jaar trokken we als organisatie voor langere tijd naar het noorden om daar met vier schrijftalenten een smeders-traject op te starten dat nu haar climax bereikt.  In samenwerking met Noordwoord en Grand Theatre Groningen volgden de makers de afgelopen periode lessen en workshops van diverse vakdocenten (de laatste weken vond alles uiteraard in de digitale omgeving van Zoom plaats) en werden zij gecoacht binnen hun maakproces.

Nu zijn de schrijvers klaar om te laten horen waar ze al die tijd aan gewerkt hebben.  En wat zijn we blij dat dat op gepaste afstand en volgens geldende protocollen (semi)- live kan worden uitgevoerd in het theater!

Op zondag 7 juni zullen de schrijvers in samenwerking met acteurs en regisseur Tatiana Pratley voor het eerst hun werk op de vloer presenteren. Middels een regiesessie worden de scènes onder toeziend oog van het publiek gelezen.  Wees getuige van het werk van de nieuwe generatie!

Om de richtlijnen van het RIVM te kunnen volgen en voor zowel de medewerkers als het publiek een veilige omgeving te creëren, is het programma opgedeeld in twee blokken en is er maar beperkte ticketverkoop. Na afloop van beide sessies vindt er een gesprek plaats met het aanwezige publiek over de inhoud van de werken. Geen kaartje kunnen bemachtigen? Geen paniek! Het geheel wordt opgenomen en later, met toevoeging van persoonlijke interviews met de makers, uitgezonden als videoverslag.

BLOK 1: van 12.00 tot 13.30 uur met Renate en Richard

BLOK 2: van 16.00 tot 17.30 uur met Esmé en Sonja


Regie: Tatiana Pratley

Acteurs: Joost Bolt (NNT), Eva Meijering (Tryater), Lotte Dunselman (NNT) en Michael Bloos.

Moderator: Lara Harbers

Klik hier voor de link naar de kaartverkoop!