De contouren van 2021…


De Tekstsmederij

Er schijnt een waterig zonnetje door het raam waarvoor mijn bureau staat. Het is 11 januari 2021, de zoveelste thuiswerkdag op rij en er zou nu licht aan de horizon moeten verschijnen. Nieuwe ruimte. Nieuwe kansen. Maar ergens voelt het alsof er nog een mistig gordijn voor hangt en we de contouren van de stad waarin we zo graag willen bouwen maar net kunnen onderscheiden. Terwijl we weten dat ze er is. We weten dat het theater daar staat. We weten dat de opslag gevuld is met decorstukken (we bestelden eerder verdorie al 40 kerstboomkaarsen en 12 met tekst bedrukte kerstballen) om de zaal mee aan te kleden tot een warme plek om samen te komen. En we weten dat de stukken geschreven zijn. Maar we wachten af...

Lieve volgers van de Tekstsmederij, daar zijn we weer, digitaal. En we willen jullie allereerst het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
Halverwege december waren we door de lockdown genoodzaakt om Word In Progress te annuleren. In samenwerking met Over het IJ kijken we nu naar mogelijkheden. De huidige situatie maakt het lastig daar al enige perspectief over te bieden. We zullen jullie via onze kanalen dan ook op de hoogte houden van de status.

Een geluk bij een ongeluk: we namen in samenwerking met Yahmani Blackman in december maar liefst drie podcastafleveringen op met gasten als Daan Borrel, Loek de Bakker, Nedra Arsenovic-Kenzari, Rosita Dameri, Lot Vekemans enMarijke Schaap. Je vindt er inmiddels twee op Spotify en binnenkort volgt de laatste.
We raden je aan om de taalkunst dan maar thuis te vieren, zolang het nodig is. En we hopen jullie snel weer te mogen ontmoeten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!