Alle coaches

Rik van den Bos

Rik van den Bos

Rik van den Bos (1982) studeerde in 2008 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als schrijver. Hij schreef onder andere voor het Ro theater, NNT, Toneelschuur producties, Firma Rieks Swarte, Oostpool, de Veenfabriek en Lunchtheater Bellevue. Bij Frascati Producties ontstond een vaste samenwerking met theatermaakster Naomi Vellisariou. In 2010 ontving Rik van den Bos het Charlotte Köhler Stipendium voor zijn eerste drie toneelteksten. Samen met theatermaker Maurits van den Berg richtte hij toneelgroep Berg&Bos op. Hun voorstelling Drive-In werd in 2014 genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs en het stuk Een coming of age voor bejaarden voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2016.

Daniel van Klaveren

Daniel van Klaveren

Daniel van Klaveren (1983) regisseert, speelt en schrijft. Van jeugdtheater tot opera. Hij was jarenlang vast verbonden aan de Toneelmakerij, waar hij nauw betrokken was bij de ontwikkeling van nieuw repertoire. Nu maakt hij voorstellingen op uiteenlopende plekken, zoals STIP, Opera Zuid, het Nieuw Utrechts Toneel, Dutch National Opera Academy en recent bij ROSE stories. De afgelopen jaren schreef en regisseerde hij oa Jamal, Maarten de Meeuw enNadia bij de Toneelmakerij, en Zus van Mozart bij STIP, dat in 2019 in reprise gaat. Bij Theater Sonnevanck maakt hij komend seizoen een vrije bewerking van Monteverdi's Orfeo, de eerste opera ooit geschreven. Daarnaast werkt Daniel regelmatig met acteer- en schrijfstudenten en begeleidt jonge makers bij het maken van voorstellingen.

Robbert van Heuven

Robbert van Heuven

Robbert van Heuven (1978) studeerde theaterwetenschap en cultuurwetenschap aan de UvA. Als theaterjournalist werkte hij onder andere voor Trouw en TM, als freelance-dramaturg voor onder andere Wunderbaum en Urban Myth. Sinds 2017 is hij gezelschapsdramaturg bij Noord Nederlands Toneel / Club Guy&Roni.

Foto: Jochem Jurgens.

Willibrord Keesen

Willibrord Keesen

Willibrord Keesen is regisseur en artistiek leider van Keesen&Co uit Arnhem. Werd bekend met eigenzinnige versies van klassiekers (o.a. Handke, Albee, Shakespeare, Bernard, Tsjechov) en nieuw geschreven toneel. Werkte in verband daarmee veelvuldig samen met hedendaagse toneelauteurs als Paul Pourveur, Esther Gerritsen, Joeri Vos, Teun Smits, Jeroen van den Berg en Rob de Graaf. Coacht veelvuldig studenten, geeft les en begeleidde projecten aan o.a. HKU, DAR, AHK regie-opleiding, ArtEZ Toneelschool Arnhem en Toneelacademie Maastricht.

Martine Manten

Martine Manten

Martine Manten is dramaturg. Zij studeerde Theaterwetenschap in Utrecht. Op dit moment is zij vast verbonden aan NTjong/Het Nationale Theater waar zij intensief samenwerkt met Noël Fischer. Teksttheater en met name nieuw Nederlands repertoire vormt de lange lijn in haar carrière; onder andere in haar werk voor tg Bonheur, Het Toneel Speelt, tg Oostpool, HZT en ook nu bij NTjong. Zij werkt al jarenlang intensief samen met toneelschrijver Peer Wittenbols. Martine is naast haar werk bij NT verder actief als begeleider en coach van jonge toneelschrijvers en regisseurs.

Simon Weeda

Simon Weeda

Simon Weeda is toneelschrijver. Zijn werk onderscheidt zich door sterk maatschappelijk engagement, en een liefde voor controversiële onderwerpen en grijze gebieden. Zijn teksten zijn opgevoerd bij het Nationaal Theater, Theater Bellevue, RO-Theater, TG Kwatta, Ulrike Quade Company, Stichting Daria Bukvic, Theater Utrecht en vele anderen. Daarnaast is hij als assistent artistiek leiding verbonden aan de Tekstsmederij.