Agenda

Aankomende evenementen

13 oktober - 15 oktober • Iedereen

De Tekstsmederij Ontmoeting

De nieuwe generatie schrijvers, regisseurs en acteurs deelt hun werk in ontwikkeling exclusief met jou. Tekstsmederijavonden Ontmoeting met nieuwe makers 13, 14, 15 oktober 2017 Theater Bellevue, Kleine Zaal Tickets via www.theaterbellevue.nl Een mini-marathon van drie dagen in Theater Bellevue. Zes jonge schrijvers en zes jonge regisseurs delen de start van hun nieuwe toneelstukken en regieplannen met bezoekers. Het publiek kan getuige zijn van het prilste stadium van het maakproces. De Ontmoeting is tevens het startsein van een intensief creatief proces waar het publiek dicht op de huid van de makers blijft. Niet alleen presenteren zijn in het theater hun werk, ook maken zij online en in live ontmoetingen de stappen van hun ontwikkeling zichtbaar, stellen vragen en nemen de toneel minnende toeschouwer mee in hun wereld.

01 december - 02 december • Iedereen

Regiesessie met Maaike Bergstra

Toneelschrijver Maaike Bergstra (winnaar TheaterTekstTalent Stipendium 2016) laat drie regisseur dezelfde scène uitwerken. Binnenkort meer informatie over de regisseur en het volledige programma.

Afgelopen evenementen

11 september - 11 september • Iedereen

Middag van de Toneeltekst

Het Nederlands Theater Festival, De Tekstsmederij en het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseren net als voorgaande jaren de ‘Middag van de Toneeltekst.’ Een programma dat volledig in het teken staat van hedendaagse toneelteksten en hun schrijvers. Inspirerende ideeën, prikkelende visies en een proeve van wat het Nederlands toneelschrijven te bieden heeft. Zoals vanouds afgesloten met De ‘Staat van de Nederlandse Theatertekst’, dit jaar uitgesproken door Özcan Gölpinar. Gölpinar heeft meerdere boeken, essays, toneelstukken, documentaires, artikelen, recensies en adviezen op zijn naam staan, neemt zitting in de Raad voor Cultuur en was als adviseur verbonden aan o.a. het Fonds voor de Letteren. Daarnaast presenteren drie eigenzinnige schrijvers eigen werk, van documentaire theaterteksten tot stilistische schrijfkunst. En reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds het TheaterTekstStipendium uit.