Agenda

Aankomende evenementen

12 november - 12 november • 

Phonetic Stories at November Music

Onder de noemer Phonetic Stories worden nieuwe, onverwachte bruggen geslagen tussen taal en muziek. 

 

Eind vorig jaar werden de vijf schrijvers en vijf componisten na een open call geselecteerd, en werden er al tussentijds enkele presentaties gehouden. De deelnemers werden aangespoord om zoveel mogelijk buiten de geijkte paden te denken en te werken. Tijdens het proces werden de deelnemers begeleid door ervaren componisten, regisseurs en schrijvers, onder wie Yannis Kyriakides, Keren Levi, Manu van Kersbergen en Maarten van Hinte.

 

Tijdens November Music zijn de resultaten van Phonetic Stories in de intieme omgeving van de stadsbibliotheek in Huis73 te beleven. Deelnemende schrijvers zijn Jeroen Callaars, Pieter Delfosse, Stokely Dichtman, Adriana Ivanova en Michiel Westbeek. De muzikale bijdragen zijn van componisten en tevens uitvoerders Boris Bezemer, Guusje Ingen Housz, Annelie Koning, Lise Morrison enGerjan Piksen

 

Phonetic Stories is een project van Asko|Schönberg en De Tekstsmederij, tot stand gekomen met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

Tickets: 10 euro

In samenwerking met Huis73 (voorheen Babel)

Afgelopen evenementen

02 oktober - 04 oktober • 

Inspiratieweekend 2020

Wil jij je ontwikkelen als “taalkunstenaar” ? Heb je zin in een flinke portie inspiratie en prikkelende workshops van o.a. Jenny Mijnhijmer, Nhung Dam en Danielle Wagenaar? Dan hebben wij misschien wel hét ideale weekend voor in jou in onze agenda staan! Meld je nu aan voor het Inspiratieweekend van de Tekstsmederij. Van 2 t/m 4 oktober staan we klaar met ons team op een nader bekend te maken locatie in Amsterdam!


WACHT NIET LANGER, MELD JE NU AAN!

Dat kun je doen door vóór maandag 21 september a.s. 23:59 uur het inschrijfformulier in te vullen op onze website.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Data: vrijdag 2 t/m 4 oktober
Locatie: Amsterdam (n.t.b.)
Lestijden: vrijdag 10:00 – 17:00 uur (houd de avond vrij voor voorstellingsbezoek, afhankelijk van de mogelijkheden i.vm. covid19) Zaterdag 10:00 – 17:00 uur, Zondag 10:00 – 17:00 uur

Kosten deelname: € 100,00*


*Zodra je geselecteerd wordt om mee te doen ontvang je meer informatie over het programma en de betaling. Mocht je om financiële redenen twijfelen je aan te melden, neem dan gerust contact op met onze zakelijk leider Marijke Schaap (marijke@detekstsmederij.nl)  om de mogelijkheden te bespreken!

03 september • 

Word In Progress Nederlands Theaterfestival

Een gesprek over de (toekomst van de) taalkunst in het theater.

Welke vormen van taal domineren straks het theater? Wie zijn de makers van de toekomst? Waar liggen hun ideeën? en hoe leren we van elkaar? De Tekstsmederij is nieuwsgierig en kijkt graag samen met jou vooruit!

Op donderdag 3 september praat antropoloog, woordkunstenaar en creatief ondernemer Manu van Kersbergen met drie type schrijvers die vanuit een eigen context vertellen over hun ambacht en maakproces. Op basis van die verhalen gaan we vervolgens in groepjes uiteen en dagen we jou uit om mee te denken over de taal van de toekomst en te reflecteren op dat wat ter sprake komt; Jij bént als het ware het gesprek!

Met medewerking van onder meer (stads)dichter en performer Dean Bowen en (theater)schrijver Yücel Kopal en toneelschrijfster Lot Vekemans!

Tickets: 5 euro, beperkt aantal plekken beschikbaar

12 juni - 12 juni • 

Presentatie regiesessie Loek en Daan

Schrijfster Daan Borrel en regisseur Loek de Bakker  werken samen aan een nieuwe tekst en regie bij de Tekstsmederij. Een zoektocht naar de grens tussen fictie en tijd. Over liefde, seks, gender en meer. Van 2 t/m 15 juni sluiten ze zich samen met coach Nhung Dam en acteurs Mirthe Labree en Alex Hendrickx twee weken op in de studio van Stipproducties om met elkaar aan het stuk te werken. Op vrijdag 12 juni zijn er twee momenten waarop publiek welkom is om de eerste resultaten van de regiesessie te komen bekijken: om 16:00 uur en om 20:00 uur.  Theatermaker en presentatrice Yahmani Blackman zal vervolgens een kort nagesprek leiden en wij zijn benieuwd naar jouw eerste meningen en ervaringen!


Let op: in verband met de strikte maatregelen vanuit het RIVM geldt er een speciaal protocol. Dit betekent dat we slechts plek hebben voor 20 mensen per keer. Voor de aanmeldingen geldt daarom helaas: vol is vol!

Adres: Nieuwe Leliestraat 169, 1015 HD Amsterdam


Tickets kosten slechts 8 euro. Klik snel door en zorg dat je deze unieke kans grijpt!