Agenda

Aankomende evenementen

Afgelopen evenementen

03 december • 

De Tekstsmederij Presenteert Gershwin en Mohamed

Een nieuwe smeders-presentatie, nieuwe teksten, en een nieuwe naam! Vanavond worden de resultaten van maandenlang schrijven, verdiepen, schrappen, bijstellen en meer getoetst en getoond in een publieke programma waarin op inhoudelijke wijze feedback wordt gegeven door professionals en ook jij je stem mag laten gelden; Een uniek inkijkje in het maakproces!

Stadsdichter en smeder Gershwin Bonevacia presenteert zijn eerste scènes en we gaan verder met de ontwikkelingen van smeder Mohamed Aadroun.
14 november - 21 november • 

Toneelschrijven in de Tolhuistuin

Om te leren hoe de toneelschrijver een scène opbouwt en hoe monologen en dialogen de basis van een gesprek met het publiek kunnen vormen, ontwikkelt De Tekstsmederij een workshopserie bij De Tolhuistuin. Zo brengen we het ambacht van toneelschrijven bij een nieuwe generatie schrijvers onder de aandacht. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

De workshops
In samenwerking met verscheidene (culturele) partners zijn deze workshops ontwikkeld als ‘drietrapsraket‘. Dit betekent dat alle deelnemers ter inspiratie samen met de docent een tekstvoorstelling bezoeken, die ze nabespreken. Verder bestaat het programma uit twee workshops (beide ong. 1,5 uur), die verder ingaan op de basis van het toneelschrijven: Wat maakt een tekst theatraal? Hoe ontwikkelt een personage zich? En welke verhalen willen we eigenlijk vertellen? 

Aanmelden
Ervaring is niet belangrijk, iedereen die zin heeft om zich samen met De Tekstsmederij te wagen aan een toneeltekst, is van harte welkom. Reserveer snel een ticket en verzeker jezelf van een plekje an de schrijftafel!


Workshopdata:
14 nov + 21 nov + één voorstelling (n.b.t.m.)

Aanvang 19:00 uur
Locatie Tuinhuis, Tolhuistuin Amsterdam Noord
Entree € 45

31 oktober • 

Phonetic Stories

Asko | Schönberg en De Tekstsmederij brengen opkomende componisten en schrijvers bijeen en dagen hen uit om gezamenlijk nieuwe verhalen te vertellen. Bij Phonetic Stories gaan taal en muziek de dialoog met elkaar aan, hier worden de wegen buiten de geijkte paden verkend en staat de kwaliteit van de maker centraal; In dit onderzoekslab is ruimte voor de ontwikkeling van interdisciplinaire vormen.

De Tekstsmederij brengen in dit project vijf componisten en vijf schrijvers samen. Gedurende een periode van vijf maanden krijgen zij coaching, ondersteuning en masterclasses vanuit zowel Asko | Schönberg als De Tekstsmederij, door o.a Anthony Heidweiler en Manu van Kersbergen. Het lab bestaat uit vervolgens uit twee fasen die beiden worden afgerond met een publieke presentatie.

Deze avond is de afsluitende presentatie van het werkproces.