Agenda

Aankomende evenementen

Afgelopen evenementen

17 december - 18 december • IEDEREEN

De Tekstsmederij presenteert Zen en Michiel

In het kader van De Tekstsmederij-traject werkte Michiel Westbeek afgelopen jaar aan nieuwe theaterteksten. Op deze avond gaat hij met regisseur Zen Roorda het onderzoek aan hoe een aantal scènes op het podium uitpakken als ze gespeeld worden door de acteurs. Het publiek is getuige van dit onderzoek en kan ook aan het einde van de avond meepraten over het gloednieuwe theaterstuk in wording: De Verzoeker. De Tekstsmederij presenteert Zen en Michiel is een samenwerking met Likeminds en Grand Theatre Groningen.

Presentatie: Yahmani Blackman
Cast: Noël S. Keulen, Mads Wittermans, Lotte Dunselman

Over De Verzoeker
Je ligt in bed, je valt bijna in slaap, nee, het is geen vallen, het is tuimelen. Beelden glijden over je netvlies, je bent nog bij bewustzijn, maar het hoe, wat en waar is je onduidelijk. Een duister deurtje in je ziel staat op een kier. Duistere wezens vullen je geestesoog. Er is onrust. Je zou vredig in slaap moeten zakken. Je zou de baas moeten zijn. Je zou aan de rechterhand van god moeten kunnen zitten, maar je dineert met je demonen. Schrijver Maarten staat stijf van de demonen. Hij is bang voor vlinders, bang om gek te worden, bang om zijn veel succesvollere vriendin Rosa te verliezen, bang om geen geniale kunstenaar te zijn. Zo kan het niet langer, weet hij, en Maarten begint aan een nieuw (geniaal) project: een theatertekst over de schilder Francisco Goya die in de 19e eeuw zijn eigen demonen overwon. Dan ontmoet Maarten op straat Legio die zich met tatoeages en implantaten heeft laten verbouwen tot demon... Terug in bed. Je bent bijna onder zeil, maar nog net niet. Een wijze raad: dineer met je demonen. Druk ze niet weg. Ze proberen je iets te leren. Maar vertrouw ze nooit helemaal. Tekst: Michiel Westbeek Regie: Zen Roorda

Praktische informatie
Locatie: Grand Theatre Groningen 
Aanvang op beide dagen: 20.30 uur
Entree: 12 euro / student 10 euro

04 december - 05 december • IEDEREEN

De Tekstsmederij presenteert Nina en Simone

In het kader van De Tekstsmederij-traject werkte Simon(e) van Saarloos afgelopen jaar aan nieuwe theaterteksten. Op deze avond gaat ze met regisseur Nina Spijkers het onderzoek aan hoe een aantal scènes op het podium uitpakken als ze gespeeld worden door de acteurs. Het publiek is getuige van dit onderzoek en kan ook aan het einde van de avond meepraten over het gloednieuwe theaterstuk in wording: Lopen op hollende wolken.

Presentatie: Yahmani Blackman | Spel: Anne-Chris Schulting, Janneke Remmers, Marisa van Eyle, Mandela Wee Wee

Praktische informatie
Aanvang op beide avonden: 20.00 uur
Locatie: Theater Bellevue

01 december - 01 december • IEDEREEN

Live Toneelschrijven tijdens What ISH Post-Capitalism?

Iedereen vraagt zich wel eens af: waar praten mensen over en waar denken mensen aan? Welke gedachten heeft de barman? Waarom lijkt dat meisje daar zo bezorgd? Tijdens What ISH Post-Capitalism herschrijven we de realiteit en de bezoekers zijn de hoofdpersonages. De ingrediënten zijn de schrijver, de bezoekers en heel veel fantasie. Simon Weeda schrijft live toneel tussen 19.45 en 20.30 uur en 21.15 en 22.15 uur.