Aanmelden

OPEN CALL

MELD JE AAN VOOR EEN WEEKEND VOL INSPIRATIE 
17 t/m 19 MEI 2019

Wil jij je ontwikkelen als schrijver of als regisseur van nieuw toneelwerk? Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou!

In de wereld van De Tekstsmederij draait het om vers gesmede Nederlandstalige toneelteksten. Om poëtische, rauwe, maatschappelijke vergezichten, grote en universele tragedies, vlijmscherpe komedies, naast persoonlijke verhalen. Om het zichtbaar maken van nieuw toneelschrijftalent. Om het smeden van samenwerkingsverbanden tussen nieuwe generaties toneelschrijvers en regisseurs. Altijd geworteld in de wereld van nu!

Als een spin in het web koppelen wij de nieuwe schrijvers aan de regisseurs en vice versa. We wijzen jullie op elkaars krachten, zien nieuwe kansen, mogelijkheden en ontsluiten de expertise die reeds in het veld besloten ligt voor de nieuwe generatie. Zo zijn wij het vliegwiel voor nieuwe producties. Ondertussen bieden we jou een veilige haven om artistieke signatuur, ambacht en zakelijke inzichten te ontwikkelen en te toetsen. Bij De Tekstsmederij word je gestimuleerd om kunstenaarschap te verdiepen.

HET INSPIRATIEWEEKEND
Om jou als ontwikkelend schrijver of nieuwbakken regisseur te kunnen ontmoeten, nodigt de Tekstsmederij je met deze Open Call uit voor het Inspiratieweekend van 17 t/m 19 mei. Dit is de plek waar we elkaar leren kennen. Drie dagen lang volg jij workshops en colleges van professionals uit het vak, is er ruimte voor vragen en krijg je bovendien volop de kans om gezamenlijk plannen te smeden; want hier tref jij misschien wel die collega voor het leven!
Het inspiratieweekend is voor iedereen die aan het begin van zijn professionele carrière als toneelschrijver of regisseur staat toegankelijk.

WACHT NIET LANGER, MELD JE NU AAN!
Vul vóór donderdag 2 mei a.s. 23:59 uur onderstaand aanmeldformulier in.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie:
Amsterdam, exacte locatie wordt later bekend gemaakt

Lestijden:
vrijdag 17 mei, 10:00 – 17:00 uur, ’s avonds bezoeken we gezamenlijk een voorstelling
Zaterdag 18 mei, 10:00 – 17:00 uur
Zondag 19 mei, 10:00 – 17:00 uur

Kosten deelname:
€ 75,00 (excl. Ticket voorstelling)
Zelf over te maken na bevestiging aanmelding.

Wat vonden smeders van een traject bij De Tekstsmederij?
Het fijne aan het traject van De Tekstsmederij is dat ik hier de ruimte krijg om (samen met een regisseur) steeds in heldere stappen naar een punt toe te werken. In oktober was dat een aanzet tot een toneelstuk, in juni wordt het een eerste versie van een toneelstuk. Het is sowieso heel fijn om deel uit te maken van een groep mensen die lijp zijn van taal en toneel en daarom hard werken voor een gezamenlijk doel. Schrijven is echt een vak, dat voel ik hier heel duidelijk.” – Esther van der Krol (schrijver)

Ik kijk positief terug op het traject. We hebben bijeenkomsten waar je kan spreken met mensen in hetzelfde schuitje en vooral de tekstlezing met acteurs was een goede stap in het proces. Het is ook tof om samen met een schrijver samen te werken en samen aan een tekst te werken.” – Zen Roorda (regisseur)

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
    Voor de workshop van Wilibrord Keesen willen we je vragen een eigen tekstfragment/scène toe te sturen.
  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.

Let op de kleine lettertjes! Er zijn maar een beperkt aantal beschikbare plaatsen tijdens de workshopweken. Indien nodig passen we op basis van binnenkomst van aanmeldingen en motivatie een selectie toe.