Aanmelden

OP DIT MOMENT KUN JE JE NIET AANMELDEN VOOR HET TRAJECT. LEES HIER ALLES OVER DE MOGELIJKHEDEN IN 2019/2020.

WAT HOUDT HET IN ALS IK ME AANMELD?
Aanmelden voor De Tekstsmederij betekent eindelijk de kans krijgen om je kunstenaarschap écht te verdiepen. Je wordt gestimuleerd om alles uit je talent te halen. En je krijgt kansen om de eerste stappen te zetten naar een succesvolle, langdurige carrière.        

WAT GEBEURT ER?
Als Tekstsmeder ontmoet je toneelschrijvers en regisseurs van je eigen generatie. Na een inspiratieweek mag je samen met de schrijver of regisseur van jouw keuze een concept voor een nieuwe toneeltekst indienen bij De Tekstsmederij. Daarna verdiepen jullie je kersverse samenwerking begeleid door experts uit het theaterveld en ontwikkelen jullie from scratch het concept tot een nieuwe toneeltekst. Tijdens dit traject vindt een evaluatie plaats en als deze positief is, stroom je door naar de volgende fase. En door de vele publieke contactmomenten gedurende het traject geef je op de beste manier een visitekaartje af aan programmeurs, producenten, gezelschappen en een betrokken publiek. Wanneer het traject is afgelopen heb jij alle middelen in handen om door te stomen in het theaterveld.

EN WAAROM IS DAT NOU ZO TOF?
Om te beginnen is De Tekstsmederij een verrassing: zonder productiedwang maar met alle begeleiding die jullie nodig hebben ontwikkel je samen een nieuw stuk over jullie thema’s, in een vorm die jullie willen onderzoeken. Steeds in dialoog met publiek en het theaterveld.

Als schrijver krijg je hierdoor de kans om eindelijk dat verhaal op te schrijven wat al zo lang in je hoofd zit. En om meteen ook dat stuk te ontwikkelen in dialoog met je regisseur, waardoor je dicht op de huid van de praktijk zit. Dit leidt tot nieuwe inspiratie en invloeden in je taal en dramaturgie. Door de begeleiding in het samenwerken ontwikkel je tools om je als schrijver actief te verhouden tot de uitvoeringspraktijk en je regisseur.

Als regisseur heb je de daardoor kans om met een schrijver van je eigen generatie een verhaal van en over NU te ontwikkelen, wat uitdaagt om nieuwe artistieke registers aan te spreken. Je wordt begeleid in de samenwerking en ontwikkelt tools om met je schrijver te communiceren.

De deadline van de aanmeldingen voor traject 2018/2019 is inmiddels verstreken. Houd onze mediakanalen in de gaten over de nieuwe mogelijkheden voor inschrijvingen. 

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.

Let op de kleine lettertjes! Er zijn maar een beperkt aantal beschikbare plaatsen tijdens de workshopweken. Indien nodig passen we op basis van binnenkomst van aanmeldingen en motivatie een selectie toe.